Vi är medvetna om att oftast är svårt att läsa innehållsförteckningar och förstå alla namn på produktens ingredienser. Vi tycker att det är viktigt att våra kunder ska känna sig trygga när de handlar hos oss. Därför för alla nyfikna konsumenter som bryr sig om miljön, sin hälsa och sitt hår, har vi sammanställt en lista på Mon Rin produkternas aktiva ingredienser.

Bilder är tagna på våra kunder och illustrerar vilka hår- och hudproblem man kan förebygga inkl. behandla med Trikologiska produkterna.

Fet hårbotten och fett hår
Fet hårbotten
Fett mjäll
Fett mjäll, eksem psoriasis
Hyperhydros, överdriven svettning
Torr hårbotten, eksem
Torr hårbotten
Frisk hårbotten

BIO ACTIVA INGREDIENSER

Åkerfräken
en uppskattad örtväxt med sårläkande och återfuktande egenskaper, rik på mineraler, framförallt kisel som främjar hudens elasticitet.

Aloe Barbadensis
Verkar läkande på huden, effektiv mot svårläkta sår som förekommer vid psoriasis, eksem och andra hudåkommor.

Aloe Vera
Verkar mjukgörande, lugnande, smärtlindrande och klådstillande. på huden.

Amino Acids
En organisk förening som generellt innehåller en aminogrupp (-NH2) och en karboxylgrupp (-COOH) vilka deltar i proteinbildning i kroppen. Ingår i schampo och gynnar effekten av tvättaktiva (detergenta) ämnen samt verkar antistatiskt.

Brännässelextrakt
Stimulerar hudens blodgenomströmning. Rik på klorofyll, vitaminer och mineraler. Med lugnande och renande egenskaper ingår i schampo. 

Capsicum Frutescens
Ett naturligt chiliextrakt. Med stimulerande, desinfekterande och stimulerande egenskaper ingår i schampo. 

Citronsyra
Fuktgivande, desinfekterande och sammandragande. Med exfolierande egenskaper fungerar som naturlig hudpeeling. Syran används i mycket små doser för att bevara huden och håret naturliga pH värde samt förstärka verkan av andra ingredienser. Bidrar även till att produkter inte behöver ha höga halter av konserveringsmedel.

Citronmeliss
Passar fet hy, antiseptisk samt främjar hudens cellförnyelse.

Citronolja
Passar för känslig hårbotten. Tillför glans för trassligt och torrt hår. Citronolja är både stärkande och sammandragande och passar alla hårtyper.

Citrus Grandis
Normaliserar obalansen i känslig hårbotten som drabbas av eksem eller mjäll. Har djupt rengörande detox egenskaper och passar alla hårtryper.

Dvärgpalmextrakt
Vitaliserande, blodcirkulation stimulerande främjar näringsflöde från kroppen till håret, gynnar hårväxt, volym och ger friskare sant starkare hårstrån.

Eucalyptus Globulus
Mycket värdefull bio-aktiv extract med manga vårdande egenskaper, såsom: antibakteriell, antiinflammatorisk, antiseptisk, rengörande, sammandragande, svalkande samt hårväxtstimulerande.

Eukalyptusolja
Kallpressad och fri från tillsatser vårdar huden som drabbas av eksem, klåda, mjäll, psoriasis, mm.

Ginkgo Biloba
Med sin kärlvidgande effekt gör att blodet lättare kan passera de små kapillärerna som försörjer hårsäckar med näring, minskar kraftigt håravfall och andra hårproblem. Stimulerar hudens naturliga återfuktning. Innehåller antioxidanter och vit E. Tillsammans med kokos –, druvkärne- och jojobaolja bidrar till att håret bli stark och lång.

Gingo Biloba anti-aging formula
I kombination med gurkmeja, honung och ginseng, förhindrar synliga tecken på hudens åldrande som rynkor, fina linjer och torr hud.

Ginsengextrakt
Aktiva komponenter stimulerar blodcirkulation och förebygger håravfall och glammigt och tunt hår som går av. Stimulerar hårsäckar för att bilda nya hårstrån samt bidrar till huden naturliga återfuktning.

Humulus Lupulus
(Humle på svenska) mjukgör och skyddar normal, torr och känslig hy. Den irriterade och kliande hårbotten för näringsrik återhämtning. Mjukgör och återfuktar torra hårstrån. Bidrar till hårets skinnande lyster.

Hydrolyserat
betyder att man raderar vattenmolekyler från örtväxter, t.ex. Ricin, Silke, veteprotein, mm.

Hydrogenated Castor Oil
Känd även som Ricinolja. En värdefull, multifunktionell olja som stimulerar blodcirkulation och stödjer naturlig hårtillväxt.

Indisk lotus
En blomma som är känd för sina lugnande, vårdande och läkande egenskaper. En mycket värdefull ingrediens i produkter för känslig hårbotten.

Kamomillextrakt
Ger en lugnande effekt på känslig hårbotten. Känd för sina inflammationshämmande och antiseptiska egenskaper. Bidrar till hårets naturliga glans.

Keratin
Finns i balsam och hårmask. Stärker och förbättrar hårets primära sammansättning, Minskar frissighet, gör håret lent samt lätt att reda ut. Ökar hårets volym och glans. Keratin är den strukturella byggstenen i hårceller och hjälper till att stärka hårstrån på djupet.

Lactic Acid
Balanserar hudens och hårets pH värde. I högre koncentration verkar avfjällande, där mjäll och det yttre hudlagret exfolieras bort. Resultatet blir en mjukare, fräschare hudyta som kan ta upp andra ämnen lättare. Passar vid: torr, obalanserad, förtjockad eller fet hud, mm.

Linfröolja
Rik på omega-3-fettsyror och vitamin E och deras antiinflammatoriska egenskaper vårdar irriterad, röd och kliande hårbotten.

Linfrösyra
Snabbt mjukgör huden och håret. En mild exfoliering som är nödvändigt när huden som drabbas av mjälleksem eller psoriasis ska läka. Bidrar till hårets naturliga elasticitet och lyster. Finns i balsam och vårdande hårprodukter mot kluvna hårtoppar och frissigt hår.

Lipoic Acid
Rik på omega-fettsyror som håller huden i balans. Ingår i produkter för känslig hud. Studier visar att syran har positiv effekt på torr hy och på torrt hår.

Liponsyra
En organisk svavelförening som vårdar svårläkt hårbotten som drabbas av eksem, mjäll, psoriasis. Städjer huden för att bilda friska hudceller.

Medicago Sativa
I etymologi sativa betyder odlad och kommer av latinets satus (sådd). Medicago är en erkänd medicinskväxt som innehåller vårdande aminosyror. Kallas även för Blålusern. Det är den ultimata behandling ör känslig hy. 

Mentol
Mentol stimulerar blodflödet till huden, vilket främjar sund hårväxt. Lindrar hårbottenproblem som klåda, torrhet och ogenomtränglighet som uppstår i samband med psoriasis. Balanserar överdriven talgproduktion utan att torka ut huden.

Mimosa Tenuiflora
Reparerar svårläkta hudskador, verkar antiseptiskt och antiinflammatorisk. Forskning visar på dess mycket positiv användbarhet vid hantering av hudsår, psoriasis, eksem, akne, mm. Ger positiva effekter på huden och håret. Rik på polysackarider, lipider och tanniner som är verksamma mot inflammerade hårsäckar samt stimulerar tillväxten av kollagen.

Mjölksyra
Det är del av överhudens egen naturliga ”fuktighetsfaktor” (NMF), som binder fukt till huden. Används utspädd för att balansera hudens och hårets pH värde till det normala. Ersätter kemiska konserveringsmedel i produkterna. Fungerar även exfolierande, som peeling, genom att ta bort döda hudceller.

Nejlikaolja
Innehåller nyttiga fettsyror. Hjälper vid stressrelaterat håravfall och verkar välgörande för hår och hårbotten. En naturlig rengöring som verkar antibakteriellt och antiinflammatoriskt. Ger håret elasticitet och en naturlig glans.

Nelumbo Nucifera
Kallas för Lotus på svenska. Tillför glans och eliminerar frissighet. Skyddar vid värmestyling. Tillför volym, gör håret silkeslent och förebygger kluvna toppar. Ger UVA/UVB skydd.

Panicum Miliaceum
Kallas för Hirs på Svenska. Hirs innehåller en mängd naturliga ämnen som bidrar till bättre hårkvalitet. Förebygger håravfall.

Panthenol
Känt som provitamin B5. Det är ett slags derivat av B5 som återfinns naturligt i vår hy, hår och våra naglar. Främjar tillväxt och bildning av melanin och skyddar huden mot kliande och flagnande. Finns i schampo och balsam för att stärka, vårda, mjukgöra, återfukta hud och håret. Gör håret tjockare, samt motverkar mjäll.Brist på vitaminen kan resultera i flagnande hy och grått hår.

PEG-40
En betäckning för Hydrogenated Castor Oil. Känd även som Ricinolja. En värdefull, multifunktionell olja som stimulerar blodcirkulation och stödjer naturlig hårtillväxt.

Röllekaextrakt
Rent och naturligt extrakt av hög terapeutisk kvalitet. Verkar sårläkande, antiinflammatoriskt, antiseptiskt, passar fet samt aknebenägen hud. Lindrar eksem, psoriasis, torrhet och främjar sårläkning. Bevarar huden mjuk och fri från hudsprickor. Stimulerar blodcirkulation i hårbotten samt gynnar hårtillväxt.