Trikologi

Trikologi metoden


Trikologi har också blivit namnet på en avancerad metod för diagnostik och behandling av hår-och hårbottenproblem. Parallellt med över två hundra år långa forskning arbetade många trikologer och forskare med att utveckla speciellt mikroskop för sina studier. Med hjälp av mikroskop och senare av mikrokamera hade man kunnat utveckla resultatinriktade behandlingsmetoder genom kombinationer av läkemedel samt naturläkemedel. Trikologi metoden och dess behandlingar passar för alla som är missnöjda med sitt hår men kan också komplettera mer traditionella sjukvårdsinsatser eller ersätta dem när resultaten inte blir de önskade.

Historia 


Benämningen Trikologi kommer från grekiska: Tricos = ”hår” och logia= ”lära” och kallas läran om håret, dess sjukdomar och är en medicinsk vetenskap. Trikologi är en del av Dermatologi. 

Den första skolan för dermatologi öppnades 1801 i Paris på Hôspital Saint-Louis men skolan för Trikologi fick vänta över hundra år. Det var år 1902 som en grupp likasinnade läkare, forskare och frisörer grundade en av dem första College of Diseases of the Hair i London. Deras mål var att sätta vård och studie av hårbotten och håret på professionell basis och främja hårvetenskapen. Det första sjukhus öppnades i London år 1928 med namnet: The Scalp and Hair hospital. Sjukhuset fick ett mycket respekterat rykte med sin professionella övervakning och utvärdering av behandlingar som genomförts där. Idag finns det Trikologi Centra, utbildningar och kliniker rund om i hela världen. Man organiserar också årliga symposier för trikologer för att främja hårveteskapen samt byta ut kunskaper och erfarenheter. Den första Institutet i London heter idag ”The Institute of Trichologists” och är ansluten till den parlamentariska gruppen ”Dermatology Concil for England”.  

Trikologiska produkter


Trikologi har blivit en stödjande vetenskap för kosmetisk dermatologi samt för kosmetologi (skönhetsvården). Målet är sökning och underhåll av balansen i hår och hårbotten med hjälp av trikologiska produkter. Forskare inom naturliga läkemedel använder sig förförande av kunskaper från gamla greker, Romerska riket, forntida Indien och Kina. Produkterna framställning pågår i samarbete med läkare och hudterapeuter. I vår butik hittar du italienska produkter från ett stark internationellt varumärke Mon Rin som följer upp det senaste vetenskap inom hud och hårvård. Produkterna är fyllda med naturliga ingredienser vilka i majoriteten är godkända som naturläkemedel. Utöver den globala Eco trenden kan du njuta av självklar italiensk design och lyx.