Skäggproblem

Att vårda ansiktshud är vi vana vid men faktum är att skägget behöver lite mer än bara tvål och vatten. Skägget utsätts för mängden med bakterier och smuts genom dryck och mat eller att man av en gammal vana rör i skägget med fingrarna. Har du hårbottenproblem med exempelvis mjälleksem eller håravfall, fett eller klåda finns det stor sannolikhet att också huden under skägget och mustaschen drabbas av samma problem. Att man tappar skägg är betydligt vanligare än man tror, oftast kan det förekomma som ett tillfälligt håravfall där stress är den vanligaste orsaken. Men det finns ett flertal andra orsaker som du kan läsa på sidan HÅRAVFALL exempelvis: ärftlighet, Alopecia och andra hudsjukdomar. Även brist på vid B12 och Järn kan hindra nya hårstrån från att växa. Brist på dessa ämnen tvingar fram en som det kallas ”omstart”, vilket kan synas i form av kala fläckar i skägget vilka sedan leder till områden av vita eller silverfärgade skäggstrån. 


Oavsett om du renrakar ansikte eller vill behålla välvårdat skägg är det viktigt att vårda ansiktshy och skägget. Grunden är välanpassad peeling och rengöring i ett och sedan återfuktning. Bland vara produkter kan du välja något från alla tre steg som ingår i Mon Rin hud- och hårvård konceptet. Du kan även titta i andra Kategorier sorterade efter hudproblem.


Vår ambition är att leverera service, tillgänglighet och kunskap så tveka inte att kontakta oss om det är något du undrar över eller om du vill boka en distanskonsultation.